Wist je dat 95% van onze ingrediënten binnen een straal van 40 kilometer komen? Dat noemen wij nog eens lokaal. Hieronder een overzicht van de belangrijkste ingrediënten.
Meel
De Meel is afkomstig van Mulder Pot – Kropswolde. Een modern molenbedrijf in Groningen waar op ambachtelijke wijze met molenstenen gemalen wordt. De gebruikte granen zijn afkomstig uit Drenthe en Groningen.
Ei
Voordat we beginnen met bakken springen we nog snel op de fiets om biologische eieren te halen. Deze zijn afkomstig van een pluimveehouder op nog geen 1,8 km van onze bakkerij. De kippen hebben hier zoveel ruimte dat er niet tegenop te scharrelen valt.
Boter en melk
Onze boter en melk worden geproduceerd door biologische koeien, deze koeien hebben het hele jaar door een in en uitloop stal en hebben zo alle ruimte om de romigste melk en de vetste boter te produceren.
Suiker
De verschillende soorten suiker die we gebruiken in koenraads kaneelbroodjes is voor 100% afkomstig van Nederlandse suikerbieten.
Kaneel
“Wat van ver komt is lekker.” Dat geldt zeker voor onze Ceylon kaneel. Deze uit Sri Lanka afkomstige kaneel is kruidig en rijk van smaak. Het heeft een mooie roodbruine kleur en een heerlijke zoete geur.
[instagram-feed]